skip to Main Content

Gemeente Maasdriel zoekt leden voor dorpsraad

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om uw leefomgeving prettig te houden voor uzelf en uw dorpsgenoten? En wilt u daar actief aan bijdragen? Dan komen wij graag met u in contact. Wij zijn namelijk op zoek naar enthousiaste inwoners die samen de dorpsraad van Hoenzadriel willen vormen.

Leefbaarheid

De gemeente Maasdriel wil in directe verbinding met haar inwoners staan en de kracht uit de samenleving benutten. We geven inwoners ruimte en vertrouwen om zelf in actie te komen en bij te dragen aan de leefbaarheid en sociale cohesie binnen de kernen. De dorpsraad helpt hierbij. Dorpsraden bestaan uit vrijwilligers, die gevraagd en ongevraagd advies geven aan de gemeente en inwoners. De dorpsraad is geen extra bestuurslaag of formeel politiek orgaan.

Dorpsraad

De gemeente Maasdriel bestaat uit elf unieke kernen. Al zeven kernen hebben een dorpsraad. We hopen dat dorpsraden in Hedel, Ammerzoden, Hoenzadriel en Velddriel snel zullen volgen. Wellicht wilt u hier aan meewerken? Wij zijn op zoek naar inwoners die:

·         zich ongeveer één uur per week bezig willen houden met hun eigen kern;

·         maatschappelijk betrokken willen zijn bij hun kern;

·         initiatieven en activiteiten willen ontwikkelen voor hun eigen kern;

·         als aanspreekpunt willen fungeren voor de gemeente namens hun eigen kern;

·         een schouw in de openbare ruimte van hun kern willen organiseren samen met de gemeente;

·         mee willen denken met gemeentelijk beleid.

Kennismaken

Bent u geïnteresseerd? En wilt u graag meer weten over de werkzaamheden, taken en verantwoordelijkheden van een dorpsraadlid? Kom dan naar de dorpsradenbijeenkomst op vrijdag 31 januari 2020 om 15.00 uur en ga onder het genot van een hapje en een drankje in gesprek met leden van bestaande dorpsraden. U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar p.vanneer@maasdriel.nl<mailto:p.vanneer@maasdriel.nl>. Aanmelden kan tot 27 januari 2020. Na uw aanmelding ontvangt u van ons meer informatie over het programma en de locatie.

Heeft u wel interesse, maar bent u 31 januari verhinderd? Dan maken wij graag een afspraak met u om nader kennis te maken. U kunt contact met ons opnemen via p.vanneer@maasdriel.nl<mailto:p.vanneer@maasdriel.nl> of telefonisch via 14 0418 8460.  Bent u zelf niet geïnteresseerd, maar weet u wel iemand die geschikt is voor de rol van dorpsraadlid? Laat het ons dan ook weten.

namens het programmateam Krachtige Kernen en Veerle Vanvenckenray,
Pearl van Neer
Beleidsmedewerker Minima & Programmasecretaris Krachtige Kernen
T: 14 0418 8460 / 06 29 44 44 58

Back To Top