skip to Main Content
13 April: Matthäus Passion

13 april: Matthäus Passion

De jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van het Rivierenland vindt op zaterdag 13 april 2019 om 19:30 uur plaats. Inmiddels een vertrouwde traditie in de Bommelerwaard, waarvan zo’n 500 bezoekers genieten, uit de Bommelerwaard en verre omstreken, in de bijzondere ambiance van de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel.

Voor deze productie zoekt de Stichting Matthäus Passion Zaltbommel steun van het bedrijfsleven. Beide burgemeesters van zowel de Gemeente Zaltbommel als de Gemeente Maasdriel onderschrijven, als ambassadeurs van de Matthäus Passion, het maatschappelijke belang. Trouwe sponsoren zijn onder meer Hitachi Vantara, de Rabobank en Care Culinair. Kijk hier hoe u ons ook kunt steunen.

De 55e editie ligt in de artistieke handen van Dirigent Johannes Leertouwer leidt de uitvoering vanaf zijn viool. Zo indringend mogelijk vertelt hij het verhaal van de Matthäus Passion, over de lijdensweg van Christus. Met emoties die iedereen herkent, zoals woede, angst en wanhoop. Ook de kinderen van Koorschool Senta uit de Bommelerwaard vertonen weer hun prachtige zangkunsten.

Back To Top